Vormeli tulevikutäht puistas südant

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz Jr
Carlos Sainz Jr Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

22-aastane Carlos Sainz Jr avaldas, et hooaja alguses elas ta üle raske hetke, kui Toro Rossost edutati Red Bulli meeskonda tema asemel Max Verstappen.

Verstappen ja Sainz tegid mõlemad F1 sarjas debüüdi 2015. aasta hooajal. Sarja sisenedes oli Sainzil rohkem sõidukogemust kui Verstappenil, ent Red Bull otsustas tänavu pärast vormelikarusselli esimest nelja etappi Daniil Kvjati asendada siiski Verstappeniga. Sainz oli uudisest löödud, kuid see andis talle lisamotivatsiooni, et senisest veelgi paremini sõita. Peagi teeniski ta välja uue lepingu Toro Rossoga.

«Püüdsin tugev olla, sest see oli tegelikult väga raske hetk. Kellelegi ei meeldi, kui temast mööda vaadatakse. Inimesed rääkisid, et Kvjatil on raske, sest ta taandati Toro Rossosse, aga kõik unustasid ära, kui raske minul oli,» rääkis Sainz Autospordile.

«Ütlesin endale, et pean pingutama. Olin suure pinge all, kuid sain sellega hakkama ning sain juba Bakuus uue lepingu, mille allkirjastasin koheselt,» meenutas Sainz. Hispaanlase jaoks oli märgilise tähtsusega ka hooaja kokkuvõttes Kvjati edestada. Ta kogus kokku 46 punkti, samas kui neli etappi Red Bulliga sõita saanud Kvjat teenis hooaja peale 25 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles