FISi asepresident: võime Venemaalt kõik suusavõistlused ära võtta

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelane Aleksander Legkov ja valgevenelanna Julia Tihhonova osalemas Tjumenis peetud Tšempionide võidusõidul. 2017. aastal peaks seal toimuma murdmaasuusatamise MK-etapp.
Venelane Aleksander Legkov ja valgevenelanna Julia Tihhonova osalemas Tjumenis peetud Tšempionide võidusõidul. 2017. aastal peaks seal toimuma murdmaasuusatamise MK-etapp. Foto: Yevgeny Tumashov/Yevgeny Tumashov/TASS

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) asepresident Sverre Seeberg ütles Norra rahvusringhäälingule (NRK), et Venemaalt võidakse ära võtta kõik sinna planeeritud suusavõistlused. Põhjuseks lugematud dopingusüüdistused, mis ei näita vaibumise märke.

«Venemaal toimuvate võistluste mujale viimine on täiesti võimalik. Me oleme Venemaad juba varem karistanud, võttes neilt toetused ära. Nad peavad oma tegude eest ka seekord maksma. McLareni dopinguraporti teine osa on veel nii värske, et me pole jõudnud veel otsuseid langetada,» rääkis Seeberg.

2017. aastal Venemaal peetavad suuremad suusavõistlused:

  • 24.-26. veebruar - lumelauasõidu MM, Kaasan
  • 4. märts - freestyle-suusatamise MK-sarja etapp, Moskva
  • 16.-19. märts - murdmaasuusatamise MK-sarja finaaletapp, Tjumen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles