Baruto: head võimalused tuleb vastu võtta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (vasakul) heitlemas ringis Kazuyuki Fujitaga.
Baruto (vasakul) heitlemas ringis Kazuyuki Fujitaga. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal vana aasta õhtul esimest korda vabavõitlejana ringi astunud Baruto asub tänavu samas kohas jahtima juba maineka Rizini turniiri võitu. Kaheksandikfinaalis jaapanlase Kazuyki Fujita alistanud eestlane kohtub 29. detsembril veerandfinaalis Tsuyoshi Kosakaga. Edu korral ootab 31. detsembril ees juba duell ühe selle ala tõelise suurkujuga.

Septembrikuine matš Fujitaga lõppes Baruto jaoks lisaks võidule veel kipsis käe ja kümne õmblusega, praeguseks on ta taas võitlusvalmis. «Nagu nende asjade kohta öeldakse, siis pulmadeks paraneb ikka ära. Ei ole hullu midagi,» kirjeldas vabavõitlejana seni kahest matšist kaks võitnud eestlane enda tervislikku valmisolekut. «Käsi natuke teeb haiget. Tuleb lihtsalt tugevalt kinni siduda ja kõik on korras.»

Viimase ettevalmistuse turniiriks tegi Baruto väljaspool Tokyot. «Käisin Jaapani mere ääres ühes linnas laagris. Täna (eile) jõudsingi tagasi,» täpsustas ta. «Kuigi ma vabavõitlust päris profina ei tee, siis tingimused olid kõik loodud. Kohapeal olid suured Jaapani mehed, kellega koos sain harjutada.»

Viimase aja ajagraafik on Barutol olnud ülimalt tihe. Lisaks treeningutele on tulnud ajakavasse mahutada ka tema põhitöö ehk teletöö. «Klapitame siin asju. Viimase kolme kuu jooksul ei ole olnud ühtegi vaba päeva. Jõulupühade ajal nüüd üks tuleb. Ma olen veel noor inimene ja kui häid võimalusi pakutakse, siis tuleb vastu võtta. Öösel magades jõuab puhata küll.»

Tokyo eeslinnas Saitamas peetav Rizini vabavõitlusturniir on oma olemuselt ainulaadne ja seega just täpselt selline hea võimalus, millest ka Baruto rääkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles