Suri Moskvas kaks olümpiakulda võitnud jooksulegend

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirutz Yifter (paremal).
Mirutz Yifter (paremal). Foto: AP/Scanpix

Kanadas suri 72-aastasena üks kõigi aegade suuremaid keskmaajooksjaid Miruts Yifter.

Etiooplane Yifter võitis 1980. aastal Moskva olümpiamängudel kaks kuldmedalit, jäädes löömatuks nii 5000 kui ka 10 000 meetri distantsil, kirjutab Sky Sports. Juba 1972. aastal sai Yifter Müncheni olümpiamängudel 10 000 meetri jooksus pronksmedali ja olnuks neli aastat hiljem Montrealis mõlemal distantsil kullasoosik, kuid tema kodumaa oli üks neist 29 riigist, mis otsustas mänge boikoteerida – ROK oli lubanud mängudele Uus-Meremaa, kelle ragbikoondis käis enne olümpiat võistlemas apartheidi kehtestanud Lõuna-Aafrikas.

16 aastat tagasi Etioopiast Kanadasse emigreerunud Yifter sängitatakse sünnimaa mulda järgmisel nädalal Addis Ababas. Yifterit on eeskujuks nimetanud paljud Etioopia kuulsad jooksjad, teiste seas kahekordne olümpiavõitja, neljakordne maailmameister ja hulgaliselt maailmarekordeid püstitanud Haile Gebrselassie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles