NBA staarid moodustasid eduka, aga ülbe treeneri vastu ühisrinde

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmelo Anthony ja George Karl 2009. aastal.
Carmelo Anthony ja George Karl 2009. aastal. Foto: Jack Dempsey/AP

Mitmetes NBA korvpallurites tekitab pahameelt kuulsa treeneri George Karli jaanuaris avaldatav raamat, kus ta kritiseerib endiseid Denver Nuggetsi mängijaid Carmelo Anthonyt, Kenyon Martinit ja J.R. Smithi.

Praegu New York Knicksis pallivat Anthonyt on ka varem kirjeldatud kui kohati isekat mängijat ja keskpärast tiimikaaslast, aga Karl lisab raamatust avaldatud väljavõtetes veelgi enam õli tulle.

«Kuue aasta jooksul, mil Nuggetsis koos olime, oli ta tõeline mõistatus. Ta oli parim ründemängija, keda ma kunagi juhendanud olen. Aga peale selle kasutas ta inimesi ära, oli tähelepanust sõltuvuses ja kui ta pidi seda kellegagi jagama, muutus ta väga õnnetuks. Kenyon Martin ja Anthony kandsid kahte väga suurt koormat: tohutult palju raha ja puuduv isa, kes oleks neile näidanud, kuidas mehena käituda,» seisab Karli raamatus.

Lisaks võttis 65-aastane treener ette eelmisel hooajal Cleveland Cavaliersiga NBA meistriks tulnud Smithi. «J.R. Smithil oli suur ego, mida ta püüdis igal võimalikul hetkel õigustada. Tema kaaskond ei lasknud tal korvpallile pühenduda ja ta püüdis lihtsalt järgmist lepingut teenida. Lisaks võttis ta kohati täiesti uskumatud viskeid.»

Esmalt reageeris Karli avalduste peale jõuliste pealtpanekutega kuulsust kogunud Martin. «Jah, mul ei olnud üles kasvades isa. Me kõik teame seda. Aga mis on George Karli õigustus, et ta on kohutav inimene? Karl on isekas, õnnetu ja argpüks. Pole ime, et teda on igalt poolt vallandatud, kus ta on treener olnud. Tema kirjutatav raamat on täis valesid ja pole mingit küsimust, et ta oli halvim treener, kelle käe all ma mänginud olen,» kirjutas ta sotsiaalmeediakanalis Twitter.

Kenyon Martin ja George Karl. Foto:
Kenyon Martin ja George Karl. Foto: Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix

Praegu pikka vigastuspausi pidav Smith võttis asja kokku lühemalt: «Karl püüab endiselt rambivalguses püsida. Kurb, lihtsalt kurb.»

Milwaukee Bucksis mängiv NBA veteran Jason Terry ei kuulunud küll kunagi Karli juhendatavasse meeskonda, aga pallurite üldisest meelsusest annavad tema sõnad aimu küll. «Mängisin Karli meeskondade vastu alati suurema entusiasmiga, sest ülikoolikorvpalli mängides tuli ta mu juurde ja ütles, et ma ei jõua kunagi NBA-sse. Ta pidas mind lihtsalt suvaliseks naljameheks. Ma ei võtnud seda kuigi isiklikult, aga see andis mulle kõvasti motivatsiooni,» rääkis Terry.

Karli poolt halvustatud mängijatest kuulsaim - Carmelo Anthony - teatas eile, et ei hakka Karli avaldusi pikalt kommenteerima. «Ma loodan lihtsalt, et ta leiaks oma õnne, ükskõik, mida ta ka ei teeks. Kõik.»

Karl valiti hooajal 2012/2013 NBA aasta treeneriks ja ta on neljal korral juhendanud ka Tähtede Mängu. Karli karjääri tipphetk oli aastal 1996, kui ta tüüris Seattle SuperSonicsi NBA finaali, kus jäädi alla Michael Jordanile ja Chicago Bullsile. NBA peatreenerina on ta võitnud 1175 mängu, mis on läbi aegade viies tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles