Videod: Butler kerkis NBAs Jordani järele, Hardenilt taas kolmikduubel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Butler (vasakul) oli Charlotte Hornetsi vastu pidurdamatu, visates 52 punkti.
Jimmy Butler (vasakul) oli Charlotte Hornetsi vastu pidurdamatu, visates 52 punkti. Foto: Kamil Krzaczynski/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA säras Chicago Bullsi 118:111 võidumängus Charlotte Hornetsi üle Jimmy Butler, visates 52 punkti. Ühtlasi sai Butlerist Bullsi ajaloos teine mees, kes suutnud koguda vähemalt kahes mängus üle 50 punkti – esimene on mõistagi legendaarne Michael Jordan.

Butler tabas väljakult teele saadetud 24 viskest 15 ning tema pidurdamisel tehti koguni 14 viga. 22 vabaviskest eksis Butler vaid ühel, võttis lisaks 12 lauapalli, andis kuus korvisöötu ja tegi kolm vaheltlõiget.

Viienda järjestikuse võidu sai Houston Rockets, alistades kodusaalis 101:91 Washington Wizardsi. Edu peaarhitekt oli kolmanda järjestikuse kolmikduubli teinud James Harden, kes tabas sedapuhku küll vaid kaks kaugviset 11st, ent viskas lõpuks ikkagi 24 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis ka 10 korvisöötu. Rocketsi suurim korvikütt oli 31 punkti toonud Eric Gordon. Wizardsile tõi Bradley Beal 27 punkti. Rockets on kerkinud 27 võidu ja 9 kaotusega läänekonverentsis liidrite Golden State Warriorsi ja San Antonio Spursi kannule.

Kevadises finaalis 3:1 eduseisu maha mänginud Warriors alistas kodusaalis 127:119 Denver Nuggetsi, kusjuures kogu algviisik kogus kahekohalise punktisumma. Klay Thompson viskas 25 ja Kevin Durant 21 punkti, kolm kolmepunktiviset tabanud ja 22 punkti kogunud Stephen Curry kerkis aga NBA kaugviskajate tabelis 15. kohale, möödudes Dale Ellisest. Üleplatsimees oli siiski hooaja teise kolmikduubli teinud Draymond Green, kes viskas 15 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis 13 korvisöötu.

Milwaukee Bucks oli kodus 98:94 parem Oklahoma City Thunderist, võitjate poolel kogus Giannis Antetokounmpo 26 punkti ja võttis 10 lauapalli. Jabari Parker toetas teda 19 punktiga, Thunderile tõi Russell Westbrook 30 punkti.

Idakonverentsi liider ja tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers oli kodus 90:82 parem New Orleans Pelicansist, LeBron James tõi võitjatele 26 punkti. Brooklyn Nets jäi kodusaalis 89:101 alla Utah Jazzile ja New York Knicks 103:115 Orlando Magicule. Los Angeles Clippers lõpetas kuuemängulise kaotusteseeria, alistades kodusaalis 109:98 läänekonverentsi punase laterna Phoenix Sunsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles