Neiud lõpetasid MM-valiksarja võimsa võiduga Prantsusmaa üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 neidude võrkpallikoondis.
U20 neidude võrkpallikoondis. Foto: volley.ee

Eesti U20 neidude (sündinud 1. jaanuar 1998 ja hiljem) koondis sai Rumeenias Ploieștis toimuval maailmameistrivõistluste valiksarja esimese ringi alagrupiturniiri viimases voorus väärtusliku võidu, alistades Prantsusmaa eakaaslased 3:1 (25:17, 25:20, 16:25, 25:19). 

Eesti koondis startis väga hästi, minnes eelmisel aastal toimunud U19 EMil üheksanda koha saanud prantslannade vastu juhtima 8:4. Teisele tehnilisele vaheajale läksime juba kaks korda suuremas eduseisus (16:8). Ka järgmises kolmes geimis olime esimeseks tehniliseks vaheajaks kas kahe või kolme punktiga ees, ent kolmandas õnnestus prantslannadel alguse kiire mahajäämine tasa teha, vahendab volley.ee.

Kui kahel esimesel päeval lasime nii Hollandil kui ka Rumeenial ennast serviga ära suruda (vastased lõid mõlemal juhul kahekohalise arvu ässpallinguid ja edestasid meid vastuvõtul 17 ja 20 protsendiga), siis täna oli meie kord pallinguga edu lõigata. Ässasid lõid meie neiud tosina jagu, millest kolm läksid nii Anna-Stiina Reinase kui ka Silvia Pertensi arvele. Vastuvõtul oli prantslannade näitaja 37 ja meil 46 protsenti.

Suurima punktiskoori kogus Kertu Laak, kes tõi üleplatsimängijana 24 punkti ja jäi 18ga plussi. Rünnakul realiseeris ta 37 tõstest 20 ehk 54 protsenti. Pertens lisas 15 punkti ja Hanna Pajula 13. 

Turniiri kokkuvõttes pidime siiski prantslannade paremust tunnistama. Kogusime küll mõlemad ühe võidu juures kolm punkti, ent prantslannadele andis eelise üks vähemkaotatud geim. Juhul kui Rumeenia kaotab õhtul Hollandile 0:3, tõuseme grupis küll kolmandale kohale, ent järgmisse ringi pääsemise nimel meie neiud siiski kahjuks enam kaasa rääkida ei saa. MM-valiksarja formaat on nimelt selline, et järgmisse ringi pääsevad nelja alagrupi parimad ja kolm paremat teise koha omanikku. 

U20 neidude koondis: Ragne Dmitirjev, Gerli Gull, Hanna Liisa Ilves, Agnes Karm, Ingrid Kiisk, Kadri Kuusk, Kertu Laak, Karmen Mereküla, Loora Orav, Hanna Pajula, Silvia Pertens, Anna-Stiina Reinas. Peatreener Peeter Vahtra, treener Merle Keerutaja. Füsioterapeut Valdo Järvekülg, mänedžer Margus Keerutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles