Türgi-kogemusega Pärt otsustava valikmängu eel: lahing tuleb igal juhul

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armi Pärt (esiplaanil) Türgi vastu mängimas.
Armi Pärt (esiplaanil) Türgi vastu mängimas. Foto: Kristjan Teedema

KÄSIPALL. Eesti koondis sõitis eile Türki vastu oma saatusele, mis puudutab 2020. aasta käsipalli Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni. Juba homme selgub, kas esimesest ringist pääsevad edasi eestlased või Ankaras meie meeskonda võõrustavad türklased. Mõned aastad tagasi Türgi liigas mänginud Armi Pärt tunnistas otsustava kohtumise eel, et kerge meie meestel olema ei saa, kuid edasipääsuvõimalus pole kindlasti kadunud.

Eesti alustas EM-valikmänge kahe võiduga Kosovo üle, ent kolmapäeval jäädi kodus kindlalt Türgile alla. Põlvas peetud mäng lõppes meie poolt vaadatuna koguni seisuga 18:28, kuid Türgi-kogemusega Pärt väitis, et skoor mängu tegelikku pilti ei peegelda. «Kui pärast mängu türklastega rääkisin, siis nad olid üllatunud, sest pidasid meid favoriitideks,» tunnistas 25-aastane koondislane. «Aga arvan, et see mäng tõi mehed maa peale tagasi. See esimene Kosovo-võit (Eesti alistas võõrsil kosovlased 31:17 – K. P.) tuligi liiga kergelt ja oli vaja meelde tuletada, et peame igaks mänguks eraldi valmistuma ja ennast häälestama. Ei saa öelda, et meie poleks mänguks valmis olnud, aga türklased olid lihtsalt väga hästi valmis. Nende väravavaht tegi supertööd ja meie positsioonirünnakud ei olnud nii head, kui oleks pidanud, aga ega päevad pole vennad,» andis Pärt mõista, et kodus saadud kaotust liiga südamesse ei saa võtta.

Hooajal 2013–2014 Türgi liigas karastunud koondislane tunnistas, et isiklikus plaanis tal eelist pole, kuigi on aastaid tagasi türklaste vastu terve aasta mänginud. Küll tunnistas Pärt, et eks viimases mängus andis juba tunda väsimus, sest eestlastel on Türgist keerulisem mängugraafik olnud. Türklased pidasid oma mängud Kosovoga ära juba novembris, samas kui Eesti kohtus samade vastastega kahel korral alles eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles