Tõeliselt tulisest poolfinaalist väljus võitjana Federer

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federeril on põhjust rõõmu tunda, sest ta on jõudnud oma karjääri jooksul 28 korda mõnel suure slämmi turniiril finaali.
Roger Federeril on põhjust rõõmu tunda, sest ta on jõudnud oma karjääri jooksul 28 korda mõnel suure slämmi turniiril finaali. Foto: Kin Cheung/AP

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel suutis meesüksikmängus tõeliseks lahinguks kujunenud matšist võitjana väljuda šveitslane Roger Federer (ATP 17.), kes alistas viiesetilises mängus oma kaasmaalase Stanislas Wawrinka (ATP 4.). 

Kui kaks esimest setti kuulusid Federerile 7:5, 6:3, siis järgmised kaks võitis Wawrinka 6:1, 6:4. Otsustavas viiendas setis jäi aga taaskord 6:3 peale Federer, kes jõudis seega kuuendat korda oma karjääri jooksul Austraalias finaali. Ühtlasi on ta suure slämmi turniiridel nüüd mänginud finaalis koguni 28 korda.

Enne mängu olid šveitslased omavahel kohtunud 21 korda, millest Federer oli võitnud koguni 18, ent seejuures polnud nad kunagi enne käesolevat matši võitja selgitamiseks viiendat setti vajanud.

Teises poolfinaalis kohtuvad omavahel hispaanlane Rafael Nadal (ATP 9.) ja bulgaarlane Grigor Dimitrov (ATP 15.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles