Skandaalse dopingufilmi õigused müüdi hiigelsumma eest Netflixile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist «Icarus». Pildil Bryan Fogel.
Stseen filmist «Icarus». Pildil Bryan Fogel. Foto: AP/Scanpix

Ameerika meelelahutusgigant Netflix maksis palju kirgi kütnud dopingufilmi «Icarus» näitamise õiguste eest väidetavalt viis miljonit dollarit. Tegemist on ühe suurema summaga, mida dokumentaalfilmi näitamise õiguste eest kunagi välja on käidud.

Endise briti amatöörratturi Bryan Fogeli poolt tehtud film «Icarus» paljastab selle, kuidas doping inimkeha mõjutab. Inimkatse on tehtud kurikuulsa Venemaa Antidopingukeskuse skandaalse juhi Grigori Rotšenkovi nõuannete järgi. Samuti räägib ta filmis esimest korda avalikult, kuidas valgustkartvad teod Venemaal täpselt toimusid.

Rääkides sellest, kuidas omal nahal dopingu tarvitamine mõjub, sõnas Fogel: «Sain rohkem treenida ja kiiremini taastuda. Aga kui sul puuduvad eeldused tippsportlaseks saada, siis ei tee ka dopingutarvitamine kellestki Lance Armstrongi.»

Filmi tehti kokku kolm ja pool aastat. «Paljastame spordiajaloo suurima skandaali ning tänu Netflixile saame seda lugu jagada kogu maailmaga,» rääkis Fogel. Eelmisel nädalal kirjutas Postimees lähemalt, mida filmist oodata võib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles