Rõõmupidu: Inglismaa 108. klubi sai vastaseks Arsenali superstaarid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sutton United ületas ennast juba viiendasse ringi jõudmisega, nüüd on võimalik šokeerida ka Londoni Arsenali.
Sutton United ületas ennast juba viiendasse ringi jõudmisega, nüüd on võimalik šokeerida ka Londoni Arsenali. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

Inglismaal loositi täna paaridesse jalgpalli karikasarjas 16 parema sekka jõudnud klubid ning õnn naeratas tugevuselt viiendas liigas mängivale Sutton Unitedile, kes võõrustab 5. ringi kohtumises Londoni Arsenali superstaare.

Sutton on praegu Inglismaa tugevuselt viiendas liigas ehk National League'is 16. kohal ehk Inglismaa jalgpalliklubide pingereas 108. kohal. Arsenal on aga Inglismaa kõrgliigas praegu linnarivaali Chelsea järel teisel kohal.

Seni on Sutton suutnud karikasarjas alistada esmalt kuuendas liigas mängiva Dartfordi, seejärel neljandas liigas palliva Cheltenham Towni ja kolmandas ringis kordusmängu järel ka AFC Wimbledoni. Neljandas ringis šokeeriti tänu Jamie Collinsi penaltile tulemusega 1:0 esiliiga tippude sekka kuuluvat Leeds Unitedit ja preemiaks tõi loosiratas nüüd Arsenali.

See tähendab Suttonile telerahade näol eeldatavasti väga korralikku lisasissetulekut. Mäng toimub 18. veebruaril, kusjuures kolm päeva varem kohtub Arsenal Meistrite liigas võõrsil ehk Allianz Arenal Müncheni Bayerniga!

Inglismaa meedias pälvis loositulemuste järel enim tähelepanu Suttoni 45-aastane varuväravavaht Wayne Shaw, kelle iseloomustamiseks sobib suurepäraselt väljend «parajalt paks mees oma parimais aastais». Väravavahtide treenerina töötanud Shaw lasti seejuures 2013. aastal Suttonist lahti, sest ta ronis ühe mängu eel tribüünidele ja oleks äärepealt vastasmeeskonna fännidega kähmlema läinud, kuid 2015. aastal võeti mees samasse ametisse tagasi ja ta on seda tänaseni pidanud.

Sutton tegi koos teise viienda liiga klubi Lincoln Cityga ajalugu, sest esmakordselt jõudis kaks 5. liigas mängivat meeskonda Inglismaa karikasarjas 16 parema sekka. Lincoln City lähendab viiendas ringis vastamisi kõrgliigaklubi Burnleyga. Tugevuselt kolmandas liigas ehk League One'is mängivad Oxford United ja Millwall lähevad kokku vastavalt Middlesbrough'ga ning Derby County ja Leicester City duelli võitjaga.

Kõik 5. ringi paarid (sulgudes liiga, milles klubi mängib):

  • Burnley (1) - Lincoln City (5)
  • Fulham (2) - Tottenham Hotspur (1)
  • Blackburn Rovers (2) - Manchester United (1)
  • Sutton United (5) - Arsenal (1)
  • Middlesbrough (1) - Oxford United (3)
  • Wolverhampton Wanderers (2) - Chelsea (1)
  • Huddersfield Town (2) - Manchester City (1)
  • Millwall (3) - Derby County (2) või Leicester City (1)

Kohtumised peetakse 17.-20. veebruaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles