Ratturid keeldusid Dubai velotuuril starti minemast

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai velotuur.
Dubai velotuur. Foto: Claudio Peri/Scanpix

Dubai velotuuri eelviimane, 4. etapp jäeti tugeva tuule tõttu ära. Liivatormide kartuses oli etapi trassi eelnevalt muudetud, kuid ratturid keeldusid ohutuse kaalutlusel üldse starti minemast, kirjutab portaal Rattauudised.ee.

Kuna kokkuvõttes on vahed väikesed, oli eilseks kavandatud raskemat sorti lõpuga etapp määrava tähtsusega. Sunnitud puhkepäev tähendab, et suure tõenäosusega pälvib teist aastat järjest üldvõidu sakslasest sprinter Marcel Kittel (Quick-Step Floors), kelle edu hollandlase Dylan Groenewegeni (Team LottoNl-Jumbo) ees on 8 sekundit.

«Tegemist oli üksmeelse otsusega, sest ilmaprognoosi kohaselt on oodata tuult kiirusega kuni 65 km/h. UCI reeglite kohaselt ei saanud me grupisõitu asendada ka lühikese eraldistardiga, sest see muutnuks velotuuri olemust,» seisis korraldajate ametlikus teates.

Ka üleeilsel etapil puhunud tugev tuul segas rattureid, sest tõi teedele liiva ja lõhkus peagrupi.

See pole esimene kord, kui rattavõistlus tugeva tuule tõttu ära jääb. Tuule tõttu muudeti 2015. aasta Omaani velotuuri ühe etapi asukohta ja tühistati hiljem liigse kuumuse pärast. Almeria ühepäevasõitu on seepärast oluliselt lühendatud ja mulluse Tour de France’i etapi lõpp toodi Mont Ventoux’lt allapoole mäe tipus möllanud tormi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles