Raskest vigastusest taastunud Reena Koll: uue tehnika abil loodan hüpata vähemalt 4.50

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Koll.
Reena Koll. Foto: Tairo Lutter

Täna peetakse Tartu Ülikooli spordihoones 5. Martin Kutmani mälestusvõistlusi. Tartus mitu korda naiste teivashüppe Eesti rekordit parandanud Reena Koll täna tulemust kirja ei saanudki. Põhjust pole vaja kaugelt otsida, sest algkõrguse 4.02 kolmel korral maha ajanud Koll elas mullu suvel üle pöia väsimusluu murru.

«Sisehooaeg on ainult harjutamiseks, aga suvel on eesmärk teha suur samm edasi ja alistada kõrgusi nagu 4.50 või 4.55. Muutsin selle hooaja eel tehnikat – tahan hüppel senisest rohkem liikuda üles, mitte edasi. Kui jätkanuksin vana tehnikaga, võiksin praegu hüpata 4.35, aga see pole mu siht. Tõsi, 4.02 peaks alistuma ükskõik, mis tingimustes, aga praegu pole häid treeninghüpped suutnud võistlustele edasi kanda,» rääkis Koll, kes ületas aasta tagasi Tartus 4.31.

Isa Hanno Kolli juhendamisel jätkav Koll teeb ka edaspidi koostööd Sergei Bubka kunagise treeneri Vitali Petroviga. «Lähen aprillis tema juurde laagrisse, aga talvel taastusin vigastusest ja seega ei saanud temaga harjutada. Nüüd enam pöid ei sega, pidin lihtsalt kaks-kolm kuud puhkama ja see jättis oma jälje,» selgitas 20-aastane Koll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles