Maailma esireket dopingupatustele armu ei annaks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Kamran Jebreili/Scanpix

TENNIS. Venemaa sportlased ei saa endiselt üle ega ümber seotusest dopinguga ning järgmisel kuul pöörduvad spordisõprade silmad maailma tipptennisistide hulka kuuluva Maria Šarapova poole, kes teenis vabapääsme mitmele turniirile. Meeste tennise esireket Andy Murray on sellise käitumise suhtes aga äärmiselt kriitiline.

Endine esireket Šarapova jäi mullu jaanuaris vahele keelatud ainete nimekirja kantud meldooniumiga ning talle määrati 24 kuu pikkune karistus, mida hiljem vähendati 15 kuu peale. See tähendab, et venelanna tohib tenniseväljakule naasta aprilli lõpus ning just sel ajal Stuttgardis toimuva turniiri korraldajad on Šarapovale andnud vabapääsme. «Mariale pakuti vabapääset, mille ta vastu võttis. Ta mängib oma põhiturniiri esimese mängu kolmapäeval, 27. aprillil, mis on kooskõlas võistluskeelu reeglitega,» seisis WTA esitatud avalduses.

Lisaks Stuttgardi turniirile on Šarapovale antud vabapääse ka Madridi ja Rooma turniiridele, mis on aga põhjustanud pahameelt meeste esireketi Andy Murray silmis. «Arvan, et naasmiseks peaks ikkagi tõsiselt tööd tegema,» kuulutas britt. «Aga eks enamiku turniiride korraldajad teevad seda, mis nende jaoks parem on. Kui nad arvavad, et suured nimed meelitavad rohkem inimesi, siis just nii nad otsustavadki,» vihjas Murray, et Šarapova vabapääsmete taga on puhas kasumi teenimise eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles