Soome suusaäss soovitas Petter Northugil suu kinni hoida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Jauhojärvi.
Sami Jauhojärvi. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva/Scanpix

Norra suusastaar Petter Northug ei ole Lahti MMi suusaradadel veel suuri tegusid teinud, kuid see-eest on ta pidevalt sõna võtnud ning asunud kaitsma Emil Iverseni ja kritiseerinud Norra koondise treenereid, kes otsustasid Iverseni 15 km distantsilt eemale jätta. Kogenud Soome suusaäss Sami Jauhojärvi otsustas nüüd Northugile veidike nõu anda ja soovitas norralasel pigem suu kinni hoida.

Iversen sattus meedia kõrgendatud tähelepanu alla pühapäevase paarissprindi järel, kus ta liidrikohal sõites kukkus ning kukutas ka teda jälitanud soomlase Iivo Niskaneni. Seejärel jäeti Iversen 15 km klassikasõiduks üles antud Norra koondisest välja ja see ajas Northugil harja punaseks.

«Selle hooaja tulemuste põhjal oleks Emil kindlasti pidanud mahtuma 15 km starti pääsevate sportlaste sekka,» pahandas Northug Dagbladeti vahendusel. «See on skandaal, et teda koosseisu ei valitud.»

Antud kriitilise sõnavõtu kohta uuriti ka Jauhojärvi arvamust ning soomlane leidis, et sellised mõtted peaks ikkagi endale hoidma.

«Sellised sõnavõtud põhjustavad probleeme. Eriti Norras, kus on konkurents MMil starti pääsemiseks ülimalt tihe. Seetõttu on mõnikord targem suu kinni hoida ja kommentaaridest loobuda,» teatas Jauhojärvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles