Mehhiko ralliks valmistuti alpimajas

Margus Kiiver
, Eesti Autospordi Liidu peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: SCANPIX

Alpimaja on spordisõbrale tuttav termin. Sportlaste eluruumidesse luuakse mäestikuoludele vastavad tingimused ehk hõredam õhk. Enne Mehhiko MM-rallit tehakse sama trikk autodega. Ott Tänaku ja Martin Järveoja meeskond M-Sport valmistus Mehhiko MM-ralliks tavapäraste testide kõrval ka Fordi tehases, kus oli võimalik imiteerida merepinnast 2500 meetri kõrgusel olevat hõredamat õhku. Eesmärk sama mis konkurentidel – pigistada keerulistes oludes mootorist välja maksimum.

Mehhikos toimub selle aasta esimene kruusaralli 2017. aasta autodele ja nii on ka sel korral üleval küsimus, milline meeskond saab uutes oludes kõige paremini hakkama. Kõik tiimid olid pärast Rootsit keskendunud testimisele kruusal. M-Sport tegi veebruari lõpus pea 1500-kilomeetrise testiperioodi, millega otsiti sobivaid kruusaseadeid ja testiti uue Ford Fiesta RS WRC vastupidavust. Muuhulgas ka seda, kuidas peavad vastu esmapilgul õrnad uued aerodünaamika detailid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles