Postimees Šveitsis: Sildaru valmistumine MM-debüüdiks sai temast sõltumatutel asjaoludel tagasilöögi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru ettevalmistused juunioride MM-debüüdiks rennisõidus said täna temast sõltumatutel asjaoludel kerge tagasilöögi. Nimelt jäeti ära tänane ametlik treening, kuna suur tuul muutis rennisõidu sportlastele ohtlikuks.

Algselt täna kohaliku aja järgi kell 14 algama pidav treening tõsteti eilse sõitjate koosoleku järel neli tundi varasemaks. Põhjus Alpides kõrgelt särav päike, mis muutnuks keskpäevaks lume väga pehmeks. Ootamatu takistusena puhus Crans-Montanas aga väga tugev tuul, mistõttu peatati gondliliiklus ning paljud sportlased jäid keset mäge toppama. Ülesse võistluspaika ei õnnestunud jõuda ka Sildarul.

Treeningu jäeti ära sportlaste ohutuse pärast. Nimelt võib tuul osutuda rennisõidus väga ohtlikuks faktoriks ning sõitjaid hüpete ajal mitme meetri võrra edasi lükata. Kuigi ilmale anti veel tund aega rahuneda, otsustati kell 11 treening lõplikult ära jätta. Sportlastele antakse aga uus võimalus harjutamiseks homme enne võistlust.

Võistluste tehnilise delegaadi Stanovnik Matevzi sõnul lubab ilmateade homseks vaikset ilma, mistõttu võistluste ärajäämine ohus olla ei tohiks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles