Sildaru kuldne MM-debüüt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis eelmisel hooajal Šveitsis Carns Montanas juunioride MMi rennisõidus kuldmedali.
Kelly Sildaru võitis eelmisel hooajal Šveitsis Carns Montanas juunioride MMi rennisõidus kuldmedali. Foto: Sander Ilvest

Tiitlivõistluste debüüt, juunioride MMi kuldmedal, keerulised ilmastikuolud ning esimest korda autasu vastuvõtmine Eesti hümni saatel. Need märksõnad jäävad meenutama Kelly Sildaru triumfi Šveitsis Crans-Montnas, kus 15-aastane eestlanna võitis eakaaslaste ees kindlalt rennisõidus kuldmedali.

Võistluspäeva hommikul oli Crans-Montana vallutanud tihe udu. Kui eelnevatel päevadel olid gondlite peatuspunktid rahvast täis, siis eile võis näha vaid üksikuid suusasõpru. Kehv nähtavus Kelly Sildarut ning isa Tõnis Sildarut aga rivist välja ei löönud, sest mägedes ei ole sellised asjad midagi enneolematut. Pealegi oli tol hetkel võistluste stardini aega veel neli tundi.

Tegelikult oli võistluste edasilükkumine üpriski lähedal. Esmalt lükati treeningsõitude algust pidevalt edasi ning kui lõpuks nendega pihta sai hakata, tuli paks udu tagasi. See tähendas, et võistlejatel tuli harjumatult palju tegevusetult passida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles