Jürgen Ligi Eesti korvpalliseisust: kalevlane ei saa olla eestlane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahandusminister Jürgen Ligi
Endine rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reformierakonna liige, poliitik Jürgen Ligi on alati silma paistnud teravate väljaütlemistega. Nüüd võttis mees sõna Eesti korvpalli aadressil.

Nimelt vaatas Ligi reedel Tartu Ülikooli ja BC Kalev/Cramo kohtumist, mille võitis skooriga 71:69 pealinnameeskond, kes võitis seega ka põhiturniiri. Pärast mängu avaldas poliitik sotsiaalmeedias imestust, sest tema sõnul ei pääsenud ükski eestlane platsile. Seejuures said kõik viis Kalevi leegionäri mänguaega üle 20 minuti, eestlastest veetis platsil enim Erik Keedus (19 minutit). 

«Sellest ei saada vist enam midagi aru, aga vanasti oli üks intervjuude stampküsimus: kas neeger võib olla eestlane?» postitas Ligi oma Facebooki seinale.

«Ma polnud õieti ühtki näinud ja oleks vastand: kindel, et ta võib olla kalevlane. Sellest ei saada vist ka enam eriti aru. Nüüd vaatan Tartu ja Kalevi mängu Eesti meistrivõistlustel ja selgub, et kalevlane ei saa olla eestlane, ükski ei pääse platsile. Nüüd ei saa mina enam aru. Kui ma Tartu Kaleviga samas saalis mängimas käisin, võis seal platsil olla üks mitte-eestlane. Tartust sai varsti Tallinna Kalev.»

Postituse mõjul tekkis elav diskussioon, misjuures lisas Ligi hiljem: «Raha rahaks, aga see on võõrandumine. Rahvuslikud meistrivõistlused teiste rahvuste vahel. Mängu tase tõuseb, aga kusagil on piir. Kohalik raha puistatakse keskpäraste gladiaatorite kokkuostule ja võitlusele, kohalikke mehi tuleb oodata pingilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles