Kotsari ja South-Carolina uhkus, valu ja pisarad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar (nr 21) poolfinaalis.
Maik-Kalev Kotsar (nr 21) poolfinaalis. Foto: RONALD MARTINEZ/Scanpix

Olla selge autsaider, üllatada ja inspireerida tuttavaid ja võõraid, tulla USA ühel vingemal spordisündmusel enam kui 77 000 inimese silme all välja suurest kaotusseisust. Ja siis ikkagi kaotada.

Maik-Kalev Kotsar mängis end koos South-Carolina ülikooli korvpallimeeskonnaga Gamecocks paljude korvpallisõprade südamesse. Ent nende tuhkatriinulugu USA ülikoolikorvpalli finaalturniiril ehk märtsihullusel lõppes poolfinaalis 73:77 kaotusega Gonzagale.

Et NCAA finaalturniiril sõltub igast faasist edasipääs vaid ühest mängust, annab see väikese eneseületuse korral võimaluse ka nii-öelda paberil nõrgematel meeskondadel kaugele jõuda. Ja seda South-Carolina ka tegi. Kotsar hoidis viimastel nädalatel Eesti korvpallisõpru heas mõttes ärevuses ja korvpallimeeskond pakkus mitu üllatust. Teel Final Fourile lükkas 7. asetusega eestlase ülikool konkurentsist 2. paigutusega Duke’i ja 3. asetusega Baylori.

Ent ka napp kaotus favoriidile on spordimeeste jaoks valus ja nii olid lõpuvile kõlades pisaraid ka South-Carolina mängijate ja peatreener Frank Martini silmades. «Oleme võitlejad. Oleme palju kordi kaotusseisust välja roninud, nii et see polnud meie jaoks midagi uut,» kommenteeris Kotsar 14-punktilise kaotusseisu tasa tegemist Post and Courieri vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles