Video: Sildaru konkurendile lõppes kahekordne salto käeluumurruga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulia Tanno pärast käeluu murdmist haiglavoodis lamamas.
Giulia Tanno pärast käeluu murdmist haiglavoodis lamamas. Foto: Giulia Tanno/Instagram

18-aastane Šveitsi freestyle-suusataja Giulia Tanno murdis märtsi lõpus käeluu, kui üritas sooritada double corki ehk lihtsustatult öeldes kahekordset saltot. Sama trikki harjutab ka Kelly Sildaru, kuid esialgu veel batuudil.

Double Cork on trikk, millega sakslanna Lisa Zimmermann võitis Aspeni X-mängudel Sildaru ees kuldmedali. Sama trikki tegi ka Norra X-mängude Big Airis šveitslanna Mathilde Gremaud ning võitis samuti Sildaru ees kuldmedali.

Kelly Sildaru treener Tõnis Sildaru on tunnistanud, et nemadki peavad sama triki endale arsenali võtma. «See trikk on vaimselt hästi raske. Kahekordset on ikka keeruline teha,» on Tõnis Sildaru varasemalt öelnud.

Sildarud on kogu aeg järginud põhimõtet, et trikke õppides tuleb minna edasi samm-sammult ehk esmalt ära õppida triki kõige lihtsam versioon ja seejärel minna sealt edasi. Sel kevadel ja suvel algabki tõsine töö ning võimalik, et järgmisel hooajal näeb seda trikki ka Sildaru esituses.

Tanno võitis Aspeni Big Airis Sildaru järel pronksi, Norra X-mängudel pidi ta leppima neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles