Saksamaa politsei pidas Dortmundi plahvatustega seoses kinni islamisti (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksmaa politsei uurimas eilseid plahvatusi Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi lähistel.
Saksmaa politsei uurimas eilseid plahvatusi Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi lähistel. Foto: Rolf Vennenbernd/Scanpix

Saksamaa politsei pidas täna pressikonverentsi, kus kinnitati, et eile Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi lähistel toimunud plahvatustes kahtlustatakse üht islamisti.

Täna kinnitasid Saksamaa võimuesindajad, et eile toimunud plahvatustes kahtlustatakse terroriakti, ning riigiprokuröri esindaja Frauke Köhler teatas, et tänaseks on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud üks islamist, kelle korter läbi otsiti. Politsei jätkab juhtunu uurimist ning Köhleri kinnitusel on nende fookuses veel teinegi võimalik islamist, kelle tabamiseks võidakse välja anda vahistamiskäsk. Köhler lisas, et ametivõimud on väga kahtleval seisukohal kuulujutu osas, mille järgi on plahvatuste taga hoopis vasakäärmuslased.

Kolm plahvatust toimusid eile õhtul Meistrite liiga mängu eel, kus Dortmund pidi võõrustamata Monacot. Dortmundi võistkonna teatel sai vahejuhtumis vigastada võistkonna keskkaitsja Marc Bartra, kes viidi haiglasse. Politsei kinnitas täna, et plahvatuse raadiuseks oli 100 meetrit ning lõhkekehad olid varustatud naeltega, mis oleksid võinud võinud kaasa tuua oluliselt hullemaid tagajärgi kui praegu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles