Kontaveit tõusis maailma edetabelis karjääri parima koha piirimaile (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit tähistamas Bieli turniiril finaali pääsemist.
Anett Kontaveit tähistamas Bieli turniiril finaali pääsemist. Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Eesti naiste esireket Anett Kontaveit tõusis täna avaldatud maailma edetabelis võrreldes eelmise nädalaga koguni 25 kohta, võttes nüüd sisse 74. positsiooni. Seejuures on 21-aastase eestlanna senise karjääri parimaks kohaks 73, mis pärineb eelmise aasta märtsikuust.

Suur tõus maailma edetabelis on tingitud eelmisel nädalal toimunud edukast turniirist Šveitsis Bielis, kus Kontaveit jõudis karjääris esimest korda WTA turniiril finaali, kuid pidi eile tunnistama seal 17-aastase tšehhitari Marketa Vondrušova paremust. Kui viimane paiknes veel eelmisel nädalal maailma edetabelis 233. positsioonil, siis tänu turniirivõidule asub ta nüüd koguni 117. real.

Taas tipptennisesse tõusta üritav Kaia Kanepi on 458. kohal (+4) ning Valeria Gorlatš 1237. positsioonil.

Naiste esireket on jätkuvalt sakslanna Angelique Kerber, kellele järgnevad ameeriklanna Serena Williams ning tšehhitar Karolina Pliškova.

Eesti meeste esireket loovutas maailma edetabelis koguni 74 kohta ning asub nüüd 441. real, Vladimir Ivanov paikneb 444. (-1) ning Kenneth Raisma 683. (+5) positsioonil.

Meeste esireketistaatus on endiselt britt Andy Murray käes, kes edestab Serbia tennisisti Novak Djokovici ning kahte šveitslast Stanislas Wawrinkat ja Roger Federeri. Jaapanlane Kei Nishikori vahetas kohad hispaanlase Rafael Nadaliga, olles nüüd vastavalt viiendal ning seitsmendal positsioonil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles