Reegleid rikkunud Hamilton ajas vormel-1 sarja uued omanikud kurjaks (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton armastab sotsiaalmeediat, kuid läheb vahel selle kasutamisega liiale.
Lewis Hamilton armastab sotsiaalmeediat, kuid läheb vahel selle kasutamisega liiale. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Vormel-1 sarja uus omanikfirma Liberty Media on näinud kõvasti vaeva aspektiga, mille senine vormelikuningas Bernie Ecclestone täiesti unarusse jättis – sarja reklaamimisega sotsiaalmeedias. Siinkohal rikkus kompanii kehtestatud reegleid aga kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton isiklikult.

Britt, kellel on Instagramis üles nelja miljoni jälgija ehk kaugelt rohkem kui ühelgi teisel vormel-1 sõitjal, postitas oma kontole pardakaamera video sellest, kuidas ta sõidab Hiina etapi kvalifikatsioonis välja kiireima ringi. Liberty Media käskis tal aga video kiirelt netist koristada, sest see läks vastuollu talvel kehtestatud reeglitega.

«Vormel-1 on selleks hooajaks kehtestanud sotsiaalmeedias uued reeglid, mis lubavad tiimidel ja sõitjatel oma tegevusi filmida, et meie ala fännidele lähemale viia. Kuid me ei taha, et sõitjad paneksid üles ametlikelt kanalitelt võetud materjali, sest see on sageli kaitstud eksklusiivsete autoriõigustega,» selgitas Liberty Media pressiesindaja AP vahendusel.

Sotsiaalmeedia on Hamiltonile varemgi pahandusi kaela toonud. 2015. aastal sai ta kõvasti kriitikat Colorado lasketiirus filmitud ja seejärel üles pandud video eest – samal päeval ründas relvaga mees Prantsusmaal ühes rongis teisi reisijaid. Eelmise hooaja eel sattus britt aga Uus-Meremaa politsei huviorbiiti, sest oli filminud end mootorrattaga sõitmas. Hamilton koristas mõlemad videod kiirelt netist ja sama ruttu kadus tema kontolt nüüd ka Hiinas filmitud klipp.

Hiinas võitnud, ent Austraalias ja Bahreinis teise kohaga leppima pidanud Hamilton on kolme osavõistluse järel MM-sarjas teisel kohal, kaotades Ferrari sõitjale Sebastian Vettelile seitsme punktiga. Uuesti kihutavad vormel-1 autod 30. aprillil Venemaal Sotši ringrajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles