Joshua rääkis enne suurt matši avameelselt ebameeldivast teemast

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Laupäeval lähevad poksiringis kauaoodatud matšis vastamisi IBFi maailmameister Anthony Joshua ja ukrainlane Vladimir Klitško. Kuigi Joshua on matši eel enesekindel, ei karda ta kaotust – see juhtub tema sõnul tõenäoliselt üks kord niikuinii.

Poksijad räägivad harva kaotusest, eriti enne nii suurt poksimatši. Joshua on erand ning tema kaotust ei karda. «Ma ei ütle, et ma kaotan selle matši, kuigi ma võinuks ehitada oma karjääri kohustuslike matšidega IBF-sarjas ning valida Euroopa tee. Kuid ma nägin võimalust ning ma ei kavatsenud veel kuus või kaheksa aastat suurt matši oodata. Poks vajab seda matši, liiga paljud suured matšid jäävad erinevatel põhjustel toimumata, see on poksimisele hea,» rääkis Joshua.

«Peaaegu iga poksija kaotab mingil hetkel. Kui ma kaotan, teen seda, mida suured sportlased ennegi on teinud – õpin tehtud vigadest ning teen sellest järeldused,» jätkas Joshua.

27-aastane Joshua ning 41-aastane Klitško lähevad vastamisi laupäeval Wembley staadionil. Kui Klitško on profikarjääri jooksul võitnud 64 ning kaotanud 4 matši, siis Joshua on võitnud seni kõik 18 matši, sealjuures kõik nokaudiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles