Järv tõstis Tartu võidule

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald Järv osutus Tartu Bigbanki jaoks mängumuutjaks.
Ronald Järv osutus Tartu Bigbanki jaoks mängumuutjaks. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Bigbank suutis tiitlikaitsja Tallinna Selveri liidri Lincoln Williamsi kolm geimi kestnud nõrkusehetke ära kasutada ja võitis Eesti meistrivõistluste finaalseeria viienda kohtumise 3:2. Selg on Tartul ikka vastu seina, sest Selver juhib nelja võiduni peetavat seeriat 3:2. Statistika.

Mõlemad meeskonnad katsetasid palju koosseisuga, lõpuks tõmbas pikema kõrre Tartu loots Oliver Lüütsepp. Pöördelise muutuse tõi Tartu mängu sidemängijate vahetus, kui Ronald Järv asendas teise geimi lõpus Robert Viiberit. Tema tõsted klappisid eriti hästi nii diagonaali Bradley Gunteriga kui tempomees Mart Naabriga. Aga ka kõigi teistega. Gunter tõi parimana 26 silma.

Lüütsepp tõdes, et Järv oli muutuse tooja ning tunnustas ka noorukest Stefan Kaibaldi. «Ronald tõi muutuse, Stefan stabiilsuse,» sõnas Lüütsepp. Kaibald sekkus teises geimis liialt eksinud ameeriklase Michael Michelau asemel.

Williamsi mäng oli kehv, kolmanda geimi lõpus oli austraallasest diagonaalründaja arvel vaid viis punkti ja efektiivsuse näitaja miinus kuus. Ta eksis nii servil kui rünnakul. Oma mängu esimese punkti tõi ta siis kui kõige rohkem vaja ehk tema võimas rünnak tõi Selverile avageimi võidu 25:23.

Mõlemad meeskonnad olid kimpus rünnakuga, avageimis oli Selveri rünnakuprotsent 31,3, Tartul 33,3. Mängu jooksul sai Tartu oma asjad ses vallas paremini korda, Selver mitte. Numbrid vastavalt 46,8 ja 33,8.

Selveri peatreener Rainer Vassiljev ütles, et lõpuks 13 silma toonud Williamsi kehv päev oli seotud kehva klapiga sidemängijatega. Alguses Dmitri Dolgopolovi ja siis Tauno Lipuga. «Tartu midagi erilist tema peatamiseks ei teinud,» ütles Vassiljev.

Teine geim läks Tartule 25:18.

Mängu kangelaseks kerkinud Järv ütles, et tema ülesandeks ongi ka keskelt rohkem rünnakuid algatada. «Saime minu sissetulekuga oma asjad paremini tööle.» Williamsi mänguisu piiramiseks Tartul erilist plaani polnud. «Tegime samu asju, mida oleme rääkinud kogu aeg. Täna lihtsalt tulid need välja,» ütles Järv. «Selveri mehed võiksid nüüd mõtlema hakata veidi. Loodetavasti neil kuskil kuklas kummitab see, et 3:0 edust on 3:2 saanud,» lisas Järv.

Kolmandas geimis läksid tartlased 8:5 ette, Selveri meestel tekkis üha rohkem ütlemist kohtunikuga. Hoogu läks Bigbanki 212 cm pikkune tempomees Mart Naaber. Kolmas geim Tartule 25:11.

Neljandas geimis ärkas ka Williams, kes tõi selles geimis tõi 6 silma ehk rohkem kui kolme eelnevaga kokku. Geim Selverile 27:25.

Viiendas geimis läksid tartlased 8:4 juhtima ja tagasi ei vaadatud. Geimivõit 15:8 ja mäng Tartule 3:2.

Selveri loots Vassiljev ütles, et nende jaoks on seis sama. «Võtame mäng korraga, ei mingit eelist ega vabandust,» sõnas ta.

Seeria kuues mäng peetakse pühapäeval algusega kel 17 Tallinnas Audentese spordihoones.

Tabloo

Võrkpall

Eesti meistrivõistluste finaalseeria 5. mäng

Tartu Bigbank – Tallinna Selver 3:2 (23:25, 25:18, 25:11, 25:27, 15:8)

Seeriat juhib Selver 3:2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles