Läbi aegade tugevaim ragbikoondis avab EM-hooaja Taani koondise vastu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ragbikoondis Soomes
Eesti ragbikoondis Soomes Foto: Kaarel Täll

Eesti ragbikoondis avab laupäeval hooaja, astudes Kalevi Keskstaadionil vastu tugevale Taani koondisele Euroopa meistrivõistluste 2. divisjoni mängus. Pall lüüakse lahti laupäeval kell 14.

Eesti ragbikoondise uus kapten Rasmus Toompere ütles, et Eesti koondis on iga aastaga parandanud oma hooajaeelse ettevalmistuse taset – ühised treeningkogunemised üle nädala ja mängijate iseseisev treening peaksid olema mängijatele ladunud alla baasi, et platsile jookseb läbi aegade kõige tugevam Eesti koondis.

«Eesti koondise tuumik on kokku mänginud juba aastaid ning meie kõige suurem eelis on see, et me teame täpselt teineteise tugevusi ja nõrkusi ning teame millises situatsioonis saab kelle peale loota ning millal peab kuskilt jälle lappima. Taani tugevus on ühtne võistkond. Nende eesliini mängijad tegutsevad agressiivselt ning me ei tohi hetkekski valvsust kaotada. Samuti on neil tagaliini mängijates korraliku kvaliteeti, mis teeb nende kinnipüüdmise väga keeruliseks,» mainis Toompere.

Ragbikoondise peatreener Ray Dicksoni sõnul on koondis valmistunud hooajaks paremini kui kunagi varem. Treeneri seisukohalt on Eesti koondise selgeks tugevuseks äärmiselt võimas eesliin, kellele assisteerivad pidevalt paraneva kvaliteediga tagamängijad.

«Taani on tugev kogu väljakul ning me peame töötama väljakul väga keskendunult, et nendega sammu pidada. On selge, et Taani on tugev ja nad kuuluvad tegelikkuses divisjoni jagu kõrgemale. Me üritame aga omi tugevusi maksimaalselt ära kasutades nende sinna jõudmine takistada,» selgitas Dickson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles