Murray: suure slämmi turniirid ei vaja Šarapovaga kaasnevat kajastust

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: Anton Denisov/Sputnik

Maria Šarapova tagasitulek suurde sporti on tennises tekitanud debati: kas vabapääsme andmine turniiridele on dopingureegleid rikkunud sportlastele õigustatud? 

Šarapova kandis mullu Austraalia lahtistel antud positiivse dopinguproovi eest 15-kuulist võistluskeeldu. Oma esimese võistluse tegi ta möödunud kuu lõpus, kui jõudis Stuttgardi tenniseturniiril Anett Kontaveidi alistamise järel poolfinaali.

Juba enne turniiri lõpplahenduse saamist oli selge, et Šarapova teenib kutse ka Roma ja Madridi turniiridele, väga suure tõenäosusega ka kuu lõpus algavale aasta esimesele suure slämmi turniirile Prantsusmaa lahtistele.

Turniiride korraldajad lähtuvad Šarapovale kutse andmisel eelkõige enda huvist meelitada turniiridele rohke meediatähelepanu. Näiteks Stuttgardis akrediteeris end võistlustele üle 200 ajakirjaniku.

Meeste maailma esireketi Andy Murray sõnul on suur vahe, kas anda Šarapovale vabapääse väiksemale turniirile või suurele slämmile. «Stuttgardis oli tohutult ajakirjanikke, kes võistlust kajastasid – suured slämmid aga ei vaja sedasorti kajastust. Ega see nende üritust väga palju niikuinii ei muuda,» lausus Murray.

Kui Šarapova jõudnuks Stuttgardis finaali, pääsenuks ta maailma edetabelis 200 parema sekka, mis andnuks talle õiguse kvalifitseeruda Prantsusmaa lahtistele. Kuna poolfinaalis tuli kaotus, pidi venelanna esilagu leppima maailma edetabeli 262. kohaga, mis tähendab, et ainuke võimalus suurele slämmile pääseda ongi nüüd vabapääse. Prantsusmaa lahtiste korraldajad teevad sellekohase otsuse 16. mail.

«Šarapova mängib juba praegu heal tasemel tennist ning on võimalik Stuttgardi-sarnaseid turniire võitma. Pääseda oma esimesel võistlusel poolfinaali näitab, et ta on peagi tippvormis. See on vaid kuude küsimus,» kiitis Murray venelanna tennist.

Kuigi Šarapova teenib tõenäoliselt Prantsusmaale vabapääsme, peab ta võistlust suure tõenäosusega alustama kvalifikatsioonist.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles