Eesti ühe edukama alaliidu peasekretär lahkub omal soovil ametist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Salm
Jüri Salm Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Vehklemisliit andis täna teada, et kuulutab välja avaliku konkursi peasekretäri ametikohale. Alaliitu seitse aastat vedanud, kuid samal ajal ka sportlasena tippkonkurentsis võistelnud Jüri Salm otsustas töölt omal soovil taanduda.

«Minu nägemus on see, et alaliidu sekretariaadis peaks töötama vähemalt kaks inimest. Töömaht ja vastutus on nende aastate jooksul märgatavalt suurenenud. Eesti vehklejate ja treenerite töö on iga aastaga läinud professionaalsemaks ning see eeldab alaliidu poolt ka põhjalikku ja efektiivset tööd. Loobun peasekretäri kohast omal soovil. Soovin ennast tõestada eelkõige sportlasena ja treenerina.»

2015. aastal tegutses mitmekülgne Salm näiteks nii koduse MK-etapi korraldajana kui võistelnud epeekoondise kaptenina! «Teist korda seda läbi ei teeks,“ tõdes Salm toona. «Õhtul olin päris väsinud, mõtlesin, et kuidas vastu pean. Soojendus oli vaevaline, kuid rajale jõudes tuli adrenaliin sisse,» rääkis võistlusnädalal nädalal keskmiselt neli tundi maganud sportlane. 

Üks on aga kindel, viimasel ajal skandaalidesse mässitud Eesti vehklemismaastikult ta ei lahku. «Esialgsete kokkulepete kohaselt olen alaliidule abiks selle aasta lõpuni. Aasta teises pooles on minu korraldada ka kaks rahvusvahelist võistlust – septembrikuus noorte Põhjamaade meistrivõistlused ja oktoobrikuus naiste epee MK-etapp Tallinna Mõõk. Järgmise aasta osas on küsimärgid ja minu edasine töötamine sõltub mitmetest asjaoludest. Igal juhul jätkan oma missiooni – Eesti vehklemise arendamist. Viimast on võimalik teha mitmel moel,» jäi ta siiski salapäraseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles