Noor Eesti arvutisportlane teenis kohe esimesel profiturniiril 9000 eurot väärt kolmanda koha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Kool ehk Ropz oma esimesel live-profiturniiril.
Robin Kool ehk Ropz oma esimesel live-profiturniiril. Foto: Kuvatõmmis/Twitch

Aprillis Mousesports profitiimiga lepingu sõlminud 17-aastane Eesti arvutimängur Robin Kool ehk Ropz tegi oma debüüdi profimängijana Prantsusmaal Toursis toimunud Dreamhack Astro Open live-turniiril. Seda edukalt – Mousesports lõpetas Counter-Strike: Global Offensive, lühidalt CS:GO, turniiri kolmandana ja teenis auhinnarahana 10 000 dollarit ehk veidi üle 9000 euro.

Alagrupiturniiri kahe võiduga läbinud Saksamaa juurtega Mousesports läks poolfinaalis vastamisi ainult Prantsusmaa mängijatest koosneva ning seetõttu kodupubliku marulist toetust omanud G2 Esports meeskonnaga. Kahe kaardivõiduni (viis mängijat meeskonnas, kaheminutilised raundid, parim 31st) peetud lahing näis minevat kindlalt G2 kaukasse, kui Overpass kaardil mängitud esimene matš võideti tugeva lõpuspurdi toel 16:8 ning teises oldi Cache kaardil suisa 8:0 eduseisus.

Mousesports näitas aga sisu ning tuli mõõnast välja – rohkem kui 36 000 inimest vaatasid otseülekandes, kuidas kõigepealt võitlesid nad end 8:10 seisuni, siis 14:14 viigini. Mousesports võitis ka kaks viimast raundi ning 16:14 viidi poolfinaal kolmandasse, otsustavasse vooru. Kaardiks oli Cobblestone ehk eesti keeles Munakivid.

Seal said Mousesportile määravaks rahaga priiskamine lahingutes, kus tuli vastu võtta kindel kaotus. Sellega jäädi ka järgmises raundis vastastega võrreldes selgelt nõrgemate relvade peale ning G2 võitis sai võite noppida mitmekaupa. Mousesportsi kaotusnumbrid olid 0:4, 1:7, 3:11, 4:13. ja lõpuks 6:16.

G2 kohtub tänaõhtuses finaalis HellRaiseri meeskonnaga, kes alistas oma poolfinaalis 2:0 (16:14, 16:7) Misfitsi. Mängus on 50 000 dollari suurune turniiri peaauhind. Teise koha kaukasse kukub 20 000 dollarit. Kolmandat kohta eraldi välja ei mängita – mõlemad poolfinaali kaotajad teenivad tiimina 10 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles