FC Barcelona vutiklubi hakkab mängima USA kõrgliigas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui FC Barcelona meeskond sai tänavu Meistrite liigas uskumatu esitusega PSGst jagu, siis naiskonnal nõnda ei vedanud - poolfinaalides kaotati kahe mängu kokkuvõttes 1:5.
Kui FC Barcelona meeskond sai tänavu Meistrite liigas uskumatu esitusega PSGst jagu, siis naiskonnal nõnda ei vedanud - poolfinaalides kaotati kahe mängu kokkuvõttes 1:5. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

FC Barcelona – seesama Kataloonia au ja uhkus, mis on läbi ajaloo olnud koduks mitmetele maailma parimatele jalgpalluritele nagu Diego Maradona, Johan Cruyff ning Lionel Messi – hakkab mängima USA kõrgliigas. Tõsi, esialgu naiskonnaga.

BBC raporteerib, et Barcelonal on Ühendriikides juba kuus jalgpalliakadeemiat ning mullu septembris avas vutiklubi New Yorgis ka alalise kontori. Just sealt said algused läbirääkimised USA professionaalse naisteliigaga NWSL, et Barcelona võiks olla juba 2018. aasta hooajast ookeani taga oma naiskonnaga esindatud.

«Selle käiguga on FC Barcelona astunud olulise sammu oma strateegias, mis näeb ette klubi rahvusvahelise brändi kindlustamist, tugevdades ühtlasi panust naiste jalgpalli arengusse. FC Barcelonast saab esimene Euroopa klubi, kel on Ameerika professionaalses naisteliigas oma võistkond ja selle kohalolek aitab USAs edasi arendada ala konkurentsivõimet ja teadmisi,» seisab klubi ametlikus avalduses.

Hetkel mängivad USA kõrgliigas 10 naiskonda. Barcelona lisandumisel keegi neile teed tegema ei peaks. Pigem vastupidi – kuna liigajuht Jeff Plush on öelnud, et ta soovib liigas kindlasti näha paarisarvu tiime, avab Barcelona liitumine ilmselt ukse veel ühele naiskonnale püünele pääsemiseks.

Barcelona naiskonnale pandi alus 1988. aastal ning selle ajaga on võidetud neli Hispaania meistritiitlit. Tänavu jahitakse viiendat – kaks vooru enne hooaja lõppu jagatakse poolprofessionaalses liigas liidrikohta Madridi Atleticoga. Täna kohtuvad klubid Kataloonias omavahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles