Retrovideo: viis aastat tagasi selgus Inglismaa meister kõige hullumeelsemal moel

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Agüero - Etihadi sangar.
Sergio Agüero - Etihadi sangar. Foto: Darren Staples/Reuters/Scanpix

Alates selle sünnist 1992. aastal on Inglismaa jalgpalli kõrgliiga, Premier League’i, meistri selgitamiseks vaid korra vaja läinud kahe parima tiimi väravate vahe võrdlust. See juhtus 2012. aasta 13. mail ning tolle pärastlõuna draamad on igaveseks rasvaste tähtedega kirjutatud uduse Albioni jalgpalliajalukku

Inglise meistritiitli saatuse otsustas 2012. aastal viimane mängudevoor. Nii Manchester City kui ka Manchester United läksid matšidele vastavalt Queens Park Rangersi ja Sunderlandiga vastu 86 punkti pealt. Cityle kuulus aga kindel edu: väravate vahe oli võrreldes linnarivaaliga kaheksa võrra parem. Seega vajas United mulluse tiitli kaitsmiseks, et City koperdaks.

Algus oli Manchesteri punasele meeskonnale igatahes meeldiv – Wayne Rooney viis Unitedi Sunderlandi vastu 20. minutil juhtima, samas kui City oli koduväljakul jätkuvalt kuival. Seda kuni avapoolaja lõpuminutiteni: Pablo Zabaleta lõi City juhtvärava ja tiitel oli taas jäämas Etihadi staadionile.

48. minutil sai City aga šoki, kui Djibril Cisse viigistas mänguseisu. Ja see polnud veel kõik: Joey Barton teenis QPRi eest küll 55. minutil punase kaardi, ent ka 10 mehega külalismeeskond oli resultatiivne – Jamie Mackie viis 66. minutil QPRi juhtima.

Kell tiksus armutult ja United oli esikohas kinni. Ka siis, kui Edin Džeko teisel üleminutil City jaoks mänguseisu viigistas – viik tähendanuks siiski tiitli kaotust. Sunderlandis rohkem väravaid ei löödudki ning seal lõpuvile kõlades oli United virtuaalses liigatabelis kirjas kui Inglismaa tšempion.

Viimane sõna kuulus tol hooajal siiski Cityle. Tiksus mängu neljas üleminut, kui Sergio Agüero viis oma väravaga Etihadi staadioni ekstaasi – 44 aastat kestnud ootus sai lõpu ja Manchester City oli taas Inglismaa meister!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles