Eesti noor vehklemislootus oli Portugalis võidukas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U14 poiste epee esinelik. Henrik Priimägi poodiumi kõrgemail astmel.
U14 poiste epee esinelik. Henrik Priimägi poodiumi kõrgemail astmel. Foto: Helen Nelis-Naukas

Eesti vehklemise tulevikulootus Henrik Priimägi (En Garde) võidutses Portugalis Vianas peetud U14 Euroopa karikaetapil poiste epees, Madli Palk (En Garde) saavutas tüdrukute epees kolmanda koha. Eile peetud rahvusvahelisel kadettide (U17 vanuseklass) epeeturniiril oli Priimägi teine ja Palk kolmas.

U14 poiste epee poolfinaalis alistas Priimägi torgetega 10:2 hispaanlase Nicolas Pena ja finaalis sama tulemusega Portugali vehkleja Duaete Carvalho. Palk alistas veerandfinaalis hispaanlanna Elisa Vidali 10:8, kuid kaotas siis poolfinaalis hilisemale võitjale sakslanna Anna Zensile lisaajal 9:10.

Eilsel meeskadettide turniiril alistas Priimägi poolfinaalis hispaanlase Guilherme Santose 15:14, kuid kaotas siis finaalis sakslasele Philipp Zensile. Palk alistas naiskadettide võistlusel veerandfinaalis hispaanlanna Natalia Tejero, poolfinaalis tuli vastu võtta kaotus teiselt hispaanlannalt Nicole Lixandrult.

Pärast tänast võitu tõuseb Priimägi U14 poiste epee Euroopa edetabelis 96 punktiga esikohale. Priimägi jaoks oli tegemist juba kolmanda etapivõiduga 2016/2017 hooajal. 2016 aasta novembrikuus võidutses ta Espoo etapil ja tänavu jaanuarikuus tegi puhta töö Tallinnas peetud etapil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles