Raskekahurid Mägi ja Kanter andsid vägeva avapaugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõkkejooksja Rasmus Mägi.
Tõkkejooksja Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tasa sõuad, kaugele jõuad? Võib-olla. Aga parem ikka vägevalt alustada, et tagada edasiseks hooajaks optimistlik foon ja anda rivaalidele märku tõsistest plaanidest. Igatahes Eesti kergejõustiku raskekahurid Gerd Kanter ja Rasmus Mägi paistavad edukate avastartide põhjal eelistavat tagumist varianti.

Rio de Janeiro olümpiamängude kuuenda koha eest 2016. aasta Eesti parimaks meessportlaseks valitud Mägi saavutas Shanghai Teemantliiga etapil 400 meetri tõkkejooksus 49,38ga kolmanda koha, millega teenis 4000 USA dollarit auhinnaraha.

Võitis ameeriklane Bershawn Jackson 48,63ga, aga Mägi edestas teiste seas Rio olümpiavõitjat Kerron Clementit, kes kaotas eestlasele 0,05 sekundiga ja leppis neljanda kohaga. «Avastardi kohta oli tegu tugeva jooksuga pärast pikka treeningperioodi (välislaagrid nii Lõuna-Aafrika Vabariigis kui ka Portugalis – toim). Eriti meeldis mulle Rasmusele omane tugev lõpp,» ütles treener Taivo Mägi Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles