Läti teekond jäähoki MMil lõppes ülimalt valusalt, selgusid kõik veerandfinaalpaarid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased (punases) pidi pingelise heitluse järel sakslastele alla vanduma.
Lätlased (punases) pidi pingelise heitluse järel sakslastele alla vanduma. Foto: Huebner/Blatterspiel/imago/Jan Huebner/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistlustel pandi teisipäeva õhtul punkt alagrupimängudele ning lõplikult said selgeks kõik veerandfinaalidesse pääsenud meeskonnad. Viimasena pääses kaheksa parema sekka Saksamaa koondis.

Saksamaa alistas otsustavas kohtumises karistusvisete järel 4:3 oma lähima konkurendi Läti ja kindlustas sellega A-alagrupis 4. koha.

Väravateta kulgenud avakolmandiku järel asusid sakslased David Wolfi ja Dennis Seidenbergi tabamustest 2:0 juhtima. Teisel kolmandikul lõi Gunars Skvorcovs ühe värava tagasi ning kolmandal kolmandikul tõi Janis Spruktsi tabamus tabloole viigi.

3.52 enne kohtumise normaalaja lõppu viis Andris Dzerinsi tabamus omakorda Läti 3:2 juhtima. Koduväljakul mänginud Saksamaa ei andnud aga alla ning arvulises ülekaalus mängides võeti väljakult ära ka väravavaht – 33 sekundit enne normaalaja lõppu tasuski risk end ära ning Philipp Grubaueri tabamus viis mängu lisajale.

Lisaajal aga väravaid ei nähtud ning lõpuks otsustati mängu saatus karistusvisetega. Ainsana oli täpne sakslane Frederik Tiffels, kes tõigi Saksamaale 4:3 võidu. Seejuures tabas eelviimasena karistusviset sooritamas käinud lätlane Roberts Bukarts posti.

B-grupi viimases kohtumises alistas Kanada 5:2 Soome ja vormistas sellega juba varasemalt kindla olnud alagrupi esikoha. Soome pääses veerandfinaali grupi neljanda meeskonnana.

Veerandfinaalide paarid:

USA – Soome

Venemaa – Tšehhi

Rootsi – Šveits

Saksamaa – Kanada

Kõik veerandfinaalid mängitakse neljapäeval.

LÕPLIKUD TABELISEISUD

A-alagrupp

  1. USA 18 punkti/7 mängu
  2. Venemaa 17/7
  3. Rootsi 16/7
  4. Saksamaa 11/7
  5. Läti 10/7
  6. Taani 7/7
  7. Slovakkia 4/7
  8. Itaalia 1/7

B-alagrupp

  1. Kanada 19/7
  2. Šveits 15/7
  3. Tšehhi 13/7
  4. Soome 11/7
  5. Prantsusmaa 10/7
  6. Norra 8/7
  7. Valgevene 7/7
  8. Sloveenia 1/7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles