Ränk kukkumine purustas Kangerti lootused karjääri tippsaavutusest

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert pärast kukkumist.
Tanel Kangert pärast kukkumist. Foto: Ekraanitõmmis

«Usun, et mu vorm läheb sarnaselt viimastele päevadele veelgi paremaks,» sõnas Tanel Kangert laupäeval, kui lõpetas Giro D’Italia raske 14. etapi 10. kohaga ning tõusis üldarvestuses seitsmendaks. Päev hiljem purustas ränk kukkumine lootused kõrgest kohast ja ka õlavarreluu.

Itaalia velotuuri eilne, 199 km pikkune 15. etapp Valdengost Bergamosse kulges dünaamiliselt, aga ei tõotanud üldises paremusjärjestuses suuri muudatusi. Etapi lõpus oli küll paar korralikumat tõusu, aga need olid sügavama draama pakkumiseks ebapiisavad. Kahjuks ilmnes, et piisas ühest tähistamata liiklusmärgist.

Girol Astana esiratturiks tõusnud Kangert kuulus jooksikuid jälitanud gruppi, kui seitse kilomeetrit enne finišit Bergamo lähistel ühelt ringteelt maha sõites kaldus grupist veidi paremale ja sõitis täie hooga sisse tähistamata liiklusmärgile. Kokkupõrge oli ränk, Kangert paiskus ülepeakaela asfaldile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles