Citroëni boss: tipptasemel rallisõitjad ei ole lihtsa iseloomuga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke tööhoos
Kris Meeke tööhoos Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroëni meeskonna juht Yves Matton kinnitas, et Kris Meeke’i koht Citroënis on hoolimata kehvast hooaja algusest kindel.

Meeke hoiab WRC-sarja üldarvestuses üheksandat kohta. Kuigi Mehhiko ralli õnnestus britil võita, pole ülejäänud hooaeg kulgenud plaanipäraselt – MM-punkte on ta peale Mehhiko teeninud vaid Rootsist.

«Pole mingit põhjust, miks ta ei peaks suutma näidata samasugust enesekindlust nagu mõne nädala eest. Samuti pole küsimust, kas tema koht on selles meeskonnas,» ütles Matton Autospordile.

Viimati sõidetud Portugali rallil lõhkus Meeke vedrustuse ning pidi katkestama. «Ma ei ole Krisiga juhtunu üle õnnelik, sest enne Portugali ralli algust oli eesmärk selge: tahtsime, et kõik sõitjad tooksid auto tervena finišisse. Tahame, et sõitjad saaksid sõita hea tundega, kuid ma ei saa olla õnnelik, kui kaks meie autot (ka Stephane Lefebvre tegi Portugalis avarii – toim.) sõidavad välja,» jätkas Meeke.

Mattoni sõnul mõjus Portugalis tehtud sõiduviga Meeke’i moraalile. «Ta pole praegu üldse heas tujus. Tipptasemel sõitjad ei ole lihtsa iseloomuga. Kris on samasugune nagu teised: ta annab endast kõik, et saavutada soovitud tulemust,» jätkas Matton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles