Vettel: saan aru, miks Kimi on üpriski ärritunud (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen Monaco GP poodiumil
Kimi Räikkönen Monaco GP poodiumil Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Monaco GP võitja Sebastian Vettel lükkas ümber spekulatsioonid, et ta sai Ferrari meeskonnakaaslasest Kimi Räikkönenist mööda tänu tiimikorraldusele. 

Võidusõidule liidrikohalt startinud Räikkönen võeti boksi viis ringi enne Vettelit. Kui Räkkönen boksist välja tuli, jäi ta Jenson Buttoni ja Pascal Wehrleini selja taha kinni ning kaotas aega. 40. ringil boksi võetud Vettelil sujus aga kõik ladusamalt ning boksist väljudes oli ta liider.

Paljudele tundus selline taktika tiimi poolt ette kirjutatud, mistõttu pärisid reporteridki võidusõidu järel Vettelilt, kas tegu oli tiimikorraldusega? «Mitte päris, sellist plaani meil polnud. Rääkisime enne võidusõitu, et liider on prioriteet ning kui ma saan võimaluse esimeseks tõusta, siis teen seda,» ütles Vettel.

«See on üks neist haruldastest hetkedes, kui hiljem tehtud boksipeatus tuli kasuks. Aga pöidlareegel on selline, et kui saad meeskonnakaaslasest parema stardipositsiooni, siis mängitakse sinu peale. Täna töötas see minu kasuks,» jätkas Vettel.

Samas mõistab Vettel Räikköneni, kes ütles võistlusjärgselt, et tema teine koht pole väga midagi väärt. «Pole põhjust valetada, mina olen õnnelik. Samas mõistan, miks ta endast väljas on. Minu strateegia oli püsida Valtterist (Valtteri Bottas – toim) ees ning Kimi kannul. Olin isegi üllatunud, kui pärast boksipeatust temast ette sain,» selgitas sakslane.

Monaco GP tulemused:

  1. Sebastian Vettel
  2. Kimi Räikkönen +3,145
  3. Daniel Ricciardo +3,745
  4. Valtteri Bottas +5,517
  5. Max Verstappen +6,199
  6. Carlos Sainz +12,038
  7. Lewis Hamilton +15,801
  8. Romain Grosjean +18,150
  9. Felipe Massa +19,445
  10. Kevin Magnussen +21,443
  11. Jolyon Palmer +22,737
  12. Esteban Ocon +23,725
  13. Sergio Perez +39.089
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles