Gerd Kanteri olukord – häid uudiseid paraku pole

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mai keskpaigas Saksamaal peetud võistlusel rinnalihast rebestanud Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter käis eile taas dr Madis Rahu juures uuringutel ning üleliia rõõmustavaid uudiseid ei saanud.

«Kiiret paranemist pole. Eilse seisuga oli rebendist järgi veel viis millimeetrit. Ketast ma veel parema käega ei heida, teen imitatsioone,»rääkis ta Postimehele. 

Kanter tegi rinnalihasele häda juba Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud laagris, kuid see paranes ruttu ning eestlane läks reipalt mai keskel Saksamaale Wiesbadenisse võistlema. Seal täitis Kanter 65.87 pikkuse heitega MM-normi ning kuigi ohumärke oli, jätkas ta võistlemist ja tegi endale viga.

«Põhiline on see, et kui lähipäevadel hakkab rebend kinni kasvama, peab lihaseid tugevdama. Siis saab juba paigalt heita, kergemaid heiteid teha. Peamine, et endale uuesti liiga ei teeks.»

Kuigi mai lõpus lootis Kanter juba juunikuus võistlema hakata, tõmbab ta esialgu veel tuure maha. «Eks see tagumine tähtaeg on juulikuu. Kui 1. juuliks veel päris korralikult heita ei saa, läheb väga keeruliseks. Aega jääb väheseks,» tunnistab ta nukralt.

Karjääri jooksul 11 tiitlivõistluste medalit võitnud Kanter ei lase siiski pead norgu. «Eks ma üritan füüsist nii palju kui võimalik hoida. Heitemahu teen läbi vasaku käe kogu aeg ära, sellest pole ma loobunud. Vähemalt hoian end tegevuses!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles