Karksi-Nuias taaselustatakse üks legendaarsemaid Eesti motokrosse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
175cc klassi start 1975. aastal
175cc klassi start 1975. aastal Foto: Erakogu. Perekond Raudsepp

18. juunil toimub Karksi-Nuia lähistel Ainja krossirajal “Nuia Suursõit 2017” nimeline motokross, mis on oma nime saanud kunagisest kuulsast “Jõud" Suursõit motokrossist, mida külastasid Nõukogude Liidu ajal isegi toonased kosmonaudid.

Looduslikult atraktiivne Ainja rada on läbi ajaloo olnud ja on ka tänasel päeval Eesti ja lähiriikide sõitjate hulgas üks lemmikumaid radu. “Jõud" Suursõit oli Nõukogude Liidus üks populaarsemaid motokrosse, kus osales toonased tippsõitjad eesotsa maailmameister Gennadi Moissejeviga, kellele astusid vastu meie ässad ehk siis selle aja NSV Liidu ässad.

Kuna tänavu Ainja rajal üle pika aja Eesti meistrivõistluste etappi ei toimu, otsustas kohalik Karksi TSK eesotsas Anti Kalaga Suursõidu nimelt tolmu pühkida ja nii peetaksegi paari nädala pärast seal “Nuia Suursõit 2017”. 

18. juunil lähevad Ainjas võistlustulle MX1, MX2, 85cc, Naised, külgvankrid, külgvankrid Hobi, MX Hobi ja Karksi MV klassid. Mõlemad külgvankrite klassis osalevad Eesti karikavõistluste arvestuses, "Nuia Suursõit" karikatele sõidavad 85cc, Naised, MX2, MX1 ja MX Hobi klassid ning Karksi Valla meistrivõistlustel osalevad Karksi MV sõitjad.

Võistlusele on tulemas enamus meie parimatest sõitjatest, kes samal nädalavahetusel piiri taga ei võistle. Üheks nimekamaks osalejaks on kindlasti tänavu peamiselt maailmameistrivõistlustel koos Maarek Miiliga võistlev kohalik külgkorviäss Kert Varik. Soolodest on tänaseks end kirja pannud juba Aigar Leok ning sõitjaid lisandub iga päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles