Tänak Postimehele: kodune test pole mingi lõbu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kodustel teedel testimas.
Ott Tänak kodustel teedel testimas. Foto: Margus Ansu

Ott Tänak ja Martin Järveoja üritavad täna Võrumaa teedel paika panna oma Ford Fiesta WRC seadistuse Poola MM-ralliks. Kuigi testipaik on kodune, on eestlaste jaoks tegu täiesti hariliku tööpäevaga. «Pole siin mingit lõbu,» ütles Tänak.

«Ma ei oska öelda, palju kilomeetreid on tulnud. Ma arvan, et 160-170 sai sõidetud,» rääkis Tänak lõunapausil. «Tegeleme, et autot Poola ralliks heaks saada. Usun, et siinsed teed ja olud on suhteliselt sarnased nendega, mida näeme seal. Ma ei näe mingit põhjust, miks me ei saa seda tööd siin teha. Selleks saigi siia tuldud.»

Nagu kohalik rallilegend Margus Murakas Postimehe tänases leheloos selgitas, on Eesti teed palju sarnasemad Poola kui Soome rallil nähtavatele: «Soome kruus oma graniitpõhjaga on hoopis teine, kõvem. Meie Lõuna-Eesti teed on liiva ja savi segu, tegu on hoopis pehmema kruusaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles