Mida suutsid tänavu välismaal mänginud käsipallurid?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail (valges)
Mait Patrail (valges) Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui käsipalli Eesti meistrivõistlused lõppesid juba kuu aega tagasi, siis viimased välismaal mängivad Eesti koondislased jõudsid oma hooajaga ühele poole läinud nädalal.

Saksamaa Bundesligas sai Dener Jaanimaa tööandja MT Melsungen lõpuks 38 punktiga seitsmenda koha. Hooaja keskel Melsungeniga liitunud Jaanimaa sai osa meeskonna pöörasest lõpuspurdist, kui võideti seitse kohtumist järjest.

Mait Patraili tööandja Hannover-Burgdorf lõpetas kõrgliiga 11. kohaga ning tegi just vastupidise dünaamikaga hooaja. Käimasoleval aastal suudeti teenida vaid kaks viigipunkti!

Saksamaa meistriks krooniti Rhein-Neckar Löwen, kes edestas kolme punktiga Flensburg-Handewitti ja kaheksa punktiga THW Kieli. Patraili arvele jäi hooaja jooksul kokku 74 ning Jaanimaale 43 väravat.

Saksamaa esiliigas oli edukaim Jürgen Rooba koduklubi HSG Nordhoen-Lingen, kes sai 8. koha. Janar Mägi ja EHV Aue said 13 ning Karl Roosna ja TUSEM Essen 16. koha.

Suure osa hooajast vigastuse tõttu mänguplatsilt eemal olnud Karl Toom pidi oma koduklubi TV 1893 Neuhauseniga leppima eelviimase ehk 19. kohaga, mis tähendab, et klubi langeb tugevuselt kolmandasse liigasse. Esiliiga tiitel läks TuS N-Lübbeckeke. Kõrgliigasse tõusid veel TV 05/07 Hüttenberg ja TSG Lu-Friesenheim.

Eesti koondislastest viskas Rooba hooajaga 78, Mägi 45 ja Roosna 28 väravat.

Armi Pärdi koduklubi Massy Essonne lõpetas Prantsusmaa tugevuselt teise liiga põhihooaja küll neljandana, kuid play-off'is saadi kahe mängu kokkuvõttes juuksekarva paremusega jagu Chartres't, mis viis meeskonna kõrgliigasse.

Rumeenia meistrivõistlustel sai Martin Johannsoni tööandja Bukaresti Steaua 9. koha ning Sloveenia kõrgliigas Slovenj Gradeci meeskonnas laenul olnud Andris Celminš oma koduklubiga 11. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles