Hispaania maksusaaga lõppu ei paista

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Di Maria sai kokkuleppemenetluses aastase tingimisi vanglakaristuse.
Angel Di Maria sai kokkuleppemenetluses aastase tingimisi vanglakaristuse. Foto: SAEED KHAN/AFP

Endine Madridi Reali ja Manchester Unitedi täht Angel di Maria mõisteti Hispaania kohtus süüdi maksupettuses. Argentiinlasele määrati karistuseks kahe miljoni euro suurune rahatrahv ning aastane tingimisi vanglakaristus.

Di Maria on järjekordne nimi pikas vutitähtede reas, kes on maksude tasumata jätmise tõttu Hispaanias ametivõimude hambu sattunud. Praeguse Paris Saint-Germaini mängijale pandi süüks ajavahemikus 2010–2014 korda saadetud 1,3 miljoni euro suurust maksupettust ning vutimees läks kokkuleppemenetluse teed. Möödunud aastal tabasid samasugused süüdistused Lionel Messit, tänavu ripub kirves Cristiano Ronaldo pea kohal, samuti on kahtlustuse all Manchester Unitedi praegune peatreener Jose Mourinho, Brasiilia ründetäht Neymar jt.

Barcelona kapten Messi sai mullu koos isaga 4,1 miljoni euro peitmise eest karistuseks 21-kuise vangistuse – otsus, mille kiitis just hiljuti heaks ka Hispaania ülemkohus. Nüüd on alama astme kohtu otsustada, kas karistus ka reaalselt täide viiakse – Hispaania seaduste järgi mõistetakse vähem kui kaheaastased karistused enamasti tingimisi. Messi oli kohtuotsusest isegi nii löödud, et soovis äsjase Mundo Deportivo artikli väitel läbi suruda üleminekut Manchester City ridadesse, ent Barcelonal õnnestus oma talismani siiski meeskonna juures hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles