Ametlik: Roma ründajast sai Liverpooli kõigi aegade suurim ost

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah AS Roma särgis.
Mohamed Salah AS Roma särgis. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix

Eilse päeva viimastel tundidel sai ametlikult selgeks, et Liverpooli jalgpalliklubi ostis enda ridadesse 42 miljoni euro eest AS Roma ääreründaja Mohamed Salahi. Üleminekulepingu järgi võib Roma tulevikus teenida veel kuni 8 miljonit eurot lisatasu.

25-aastane egiptlane sõlmis Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubiga viie aasta pikkuse lepingu.

«Mohamedis on olemas heas tasakaalus nii kogemused kui ka potentsiaal – see on meie jaoks väga põnev tehing,» rääkis Liverpooli peatreener Jürgen Klopp klubi kodulehekülje vahendusel. «Ta on tuttav Premier League’iga, avanud väravavaarve Meistrite liigas ja on üks tähtsamaid mängijaid oma riigis,» lisas hiljuti 50 aasta juubelit tähistanud Klopp.

«Tema kiirus on uskumatu ning ta annab meile kõvasti ründetugevust juurde, ehkki oleme juba praegu selles valdkonnas tugevad. Mulle meeldib, et teeme seal olukorra veelgi konkurentsivõimelisemaks,» sõnas sakslane.

Salahi profikarjäär sai alguse El Mokawloonis, pärast mida on ta mänginud kaks aastat Šveitsi klubis Basel, valitseva Inglismaa meistri Chelsea’ ridades ning laenulepingu alusel ka itaallaste Fiorentinas ning viimati AS Romas. Viimases oli ta lõppenud hooajal üks võtmetegijaid, kui aitas oma koduklubil lõpetada Itaalia kõrgliigas Torino Juventuse järel teisena, saades kirja 31 mängus 15 väravat.

Salah hakkab Liverpoolis kandma särki numbriga 11, mis kuulus varem Roberto Firminole. Brasiillase särginumbriks saab aga 9.

Liverpooli kõigi aegade kallimad ostud:

  1. Mohamed Salah (AS Roma -> Liverpool, 2017) 42 miljonit eurot
  2. Andy Carroll (Newcastle United -> Liverpool, 2011) 40 miljonit eurot
  3. Christian Benteke (Aston Villa -> Liverpool, 2015) 36 miljonit eurot
  4. Sadio Mane (Southampton -> Liveprool, 2016) 34 miljonit eurot
  5. Roberto Firmino (Hoffenheim -> Liverpool, 2015) 33 miljonit eurot
  6. Adam Lallana (Southampton - > Liverpool, 2014) 28 miljonit eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles