Võimas õhtu: ajalugu teinud soomlased pääsesid kuuekesi NHLi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drafti kolm esimest valikut: Nico Hischier (vasakul), Nolan Patrick (paremal) ja Miro Heiskanen (keskel).
Drafti kolm esimest valikut: Nico Hischier (vasakul), Nolan Patrick (paremal) ja Miro Heiskanen (keskel). Foto: BRUCE BENNETT/AFP/Scanpix

Jäähokiliiga NHL noormängijate draft kujunes Soome peoks, sest unelmate liigasse pääses esimeses ringis koguni kuus põhjanaabrit. Seejuures võttis Dallas Stars endale kolmanda valikuna soomlasest kaitsja Miro Heiskaneni.

Heiskanen kordas sellega soomlaste valikurekordit, olles läbi aegade teine soomlane, kes draft'is nii kõrgel kohal valituks osutus. Rekordit jagab ta nüüd Aki-Petteri Bergiga, kelle valis 1995. aastal samuti kolmandana Los Angeles Kings.

HIFK 17-aastane kaitsja, kes saab täisealiseks alles 18. juulil, mängis lõppenud hooajal Soome liigas HIFK ridades ning sai 37 kohtumisega kirja kaitsja kohta tublid viis väravat ja viis väravasöötu. Eriti säravalt esines Heiskanen aga alla 18-aastaste MMil, kus viskas kaks väravat ja lisas sellele koguni kümme väravasöötu.

Esimese valikuna võttis New Jersey Devils šveitslasest ründaja Nico Hischieri ja teisena Philadelphia Flyers kanadalasest ründaja Nolan Patricku. Lisaks soomlastele võisid rõõmustada ka rootslased, kuna Elias Pettersson (Vancouver Canucks) valiti kuuendana ja Lias Andersson (New York Rangers) kaheksandana.

Calgary Flames võttis 16. valikuna endale soomlase Juuso Välimäki, 18. valikuna siirdub Boston Bruinsi ridadesse Urho Vaakanainen. Soome hoki praegune suurim staar Patrik Laine saab endale Winnipeg Jetsis meeskonnakaaslaseks Kristian Vesalaineni (24. valik), lisaks valis Chicago Blackhawks esimeses ringis Henri Jokiharju (29. valik) ja Nashville Predators Eeli Tolvaneni (30. valik).

Lisaks kuuele soomlasele ja neljale rootslasele läksid eurooplastest avaringis 31 mehe hulgas kaubaks veel šveitslane Hischier, tšehhid Martin Necas ja Filip Chytil ning venelane Klim Kostin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles