Jõesaar palus ajakirjanikelt vabandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits

Eesti Suusaliidu juhatuse liige Andres Jõesaar palus vabandust ajakirjanduse aadressil esitatud kriitika pärast. Jõesaar soovitas paar päeva tagasi Suusaliidul ajakirjanduse vastu kohtusse minna.

Jõesaare sõnul küsis ta skandaali tõstatudes suusaliidu juhatuse liikmena suusaliidu tegevjuhtkonnalt ja sekretariaadist infot, kas meedias esitatud süüdistustel võib olla tõepõhi all.

«Kahjuks oli valinud teemaga kursis olnud inimeste ring varjamise ja vassimise taktika ka enamiku suusaliidu juhatuse liikmete suhtes,» selgitas ta.

Jõesaare väitel kujundas ta Delfi ajakirjaniku küsimustele vastates oma seisukoha parimas usus ja suusaliidu tegevjuhtkonnalt saadud info põhjal.

«Seetõttu soovin kõigi teemat kajastanud ajakirjanike ees oma väljaütlemiste pärast vabandust - meedia on teinud oma tööd professionaalselt,» sõnas ta.

Jõesaare hinnangul tuleb täna aga eristada kaht täiesti eraldiseisvat küsimust: esiteks Andrus Veerpalu dopinguproovi ja sellega seotud põhjendatud küsitavusi ning teisalt Eesti Suusaliidu käitumist antud teemast Eesti avalikkuse informeerimisel.

«Andus Veerpalu dopinguproovi osas olen veendunud, et tänaseks on õhus liiga palju vaieldavusi, mis tuleb enne lõplike järelduste tegemist selgeks analüüsida,» ütles ta. «Suusaliidu tegevjuhtkonna käitumine antud kriisi lahendamisel ei ole aktsepteeritav ja näitab äärmist ebaprofessionaalsust.»

Jõesaar lubas, et ta tõstatab suusaliidu käitumise teema järgmisel juhatuse koosolekul, mis toimub juba lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles