Venemaa tippsportlase paljastus: tee koondisesse käis läbi treenerite voodi (3)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu teatenaiskond Calgary olümpiamängudel. Vasakul Anfisa Reztsova, Tamara Tihhonova, Svetlana Nageikina ja Nina Gavriljuk.
Nõukogude Liidu teatenaiskond Calgary olümpiamängudel. Vasakul Anfisa Reztsova, Tamara Tihhonova, Svetlana Nageikina ja Nina Gavriljuk. Foto: Aleksandr Yakovlev/RIA Novosti/Scanpix

Kolmekordne laske- ja murdmaasuusatamise olümpiavõitja Anfissa Reztsova rääkis ajakirjale Andrei antud intervjuus, et Nõukogude Liidu lagunemise järel käis naissportlaste tee koondisesse ühel moel – läbi treenerite voodi.

«Hulluks läks asi juba 1990ndatel, kui mina hakkasin karjääri lõpetama. Oli tavaks, et treenerid magasid kõik naistega ja kes neile sobis, see pääses ka naiskonda,» kirjeldas Reztsova. «Sportlikud tulemused ei huvitanud kedagi, luges see, kuidas keegi voodis hakkama sai. Aga mängu tuli ka raha. See oli kõva äri, ainult osta ja müü...» meenutas ta.

Tänaseks 52-aastane Reztsova võitis Albertville'i olümpiamängudel kuldmedali laskesuusatamise sprindidistantsil ning Calgarys murdmaasuusatamise ja Lillehammeris laskesuusatamise teatesõidus. Lisaks on tema auhinnakapis olümpipronks Albertville'i teatesõidust ja hõbe Calgary 20 kilomeetri distantsilt ning kolm MM-kulda ja samuti kolm MM-hõbedat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles