Ott Tänakut tabas Soomes valus déjà-vu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mille poolest Soomet maailmas tuntakse? Sauna ja kiirete võidusõitjate poolest. Selle foto ainuke viga on seega, et fotol olevas autos pole ainsatki soomlast, vaid Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Mille poolest Soomet maailmas tuntakse? Sauna ja kiirete võidusõitjate poolest. Selle foto ainuke viga on seega, et fotol olevas autos pole ainsatki soomlast, vaid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Täpselt nagu tänavu Poolas: lihtne sõiduviga esikohal sõites viis Ott Tänaku Soome rallil kõrgest konkurentsist. Täpselt nagu mullu Soomes: aps avapäeval tähendab seda, et edasi peab saarlane tegema hullu sõitu, et taas paremusjärjestuses kõrgemale ronida.

Kui Soome rallit oli sõidetud kolm kiiruskatset, hoidsid Tänak ja Martin Järveoja kahekümne küünega kinni neljapäevase publikukatse võiduga teenitud esikohast. Toyota soomlasest esipiloot Jari-Matti Latvala andis küll kuuma, aga saarlane edestas teda veel 0,3 sekundiga.

Ralli neljanda katse vaheajad andsid aga märku ilusa seisu hävingust. Tänak kaotas esimeses vaheajapunktis soomlasele 28, teises 53 sekundit ja finišis juba 1.35. Esimesed sotsiaalmeediasse lekkinud uudised teatasid rehvilõhkemisest, aga katse lõpus ilmnes tõde: Tänaku tagumise parema ratta velg oli puruks. Kui rehv võib ka omapäi katki minna, siis veljest niisama tükki välja ei löö, Tänak pidi kuskil eksima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles