Tehing toimub! Neymar ostis end 222 miljonit euro eest Barcelonast vabaks (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona kinnitas ametlikult, et Neymar ei ole enam nende mängija.
Barcelona kinnitas ametlikult, et Neymar ei ole enam nende mängija. Foto: HECTOR RETAMAL/AFP/Scanpix

Uskumatud rahasummad: Paris Saint-Germaini jalgpalliklubi andis Brasiilia vutitähele Neymarile 222 miljonit eurot, mille eest ostis brasiillane end veel neli aastat kestnud lepingust FC Barcelonaga priiks.

«Neljapäeva pärastlõunal külastasid Neymari seaduslikud esindajad klubi kontorit ja maksid mängija nimel 222 miljonit eurot, mille tulemusel on kahte osapoolt ühendanud leping ühepoolselt lõpetatud,» andis Barcelona teada, et ründaja eest on raha kätte saadud.

Kantseliidi taga on lihtne tõdemus, et PSG maksis Neymari eest summa, mis oli mehe lepingus väljaostuklauslina sätestatud. Miks räägitakse Neymari ja mitte PSG esindajatest on lihtne bürokraatia – Hispaanias ei osta mitte klubid üksteiselt mängijaid üle, vaid meeskonda vahetav pallur peab end ise formaalselt esimesest lepingust vabaks ostma.

Harilikult tähendab see, et mängija esindajad annavad summa hoiule La Liga ehk kohaliku kõrgliiga vastavate ametnike kätte, kes kannavad summa hiljem üle klubile. Hispaania tähtsad vutibossid keeldusid täna aga PSG raha puutumast, süüdistades Prantsusmaa klubi Euroopa jalgpalli katuseorganisatsiooni UEFA seatud finantsilise ausa mängu reeglite rikkumises. «La Liga seisukoht on, et riigi toega klubid (PSG omanikeks on Katari võimuperekonnaga seotud isikud – toim), kes võistlevad finantsdopingu toel, võivad kogu Euroopa jalgpalli destabiliseerida,» selgitas kõrgliiga president Javier Tebas ASile.

Nõnda viidi ulmeline rahasumma otse Barcelona klubile. Selle kulutusega PSG kulutused siiski veel ei piirdu: BBC väitel ootab Neymarit Pariisis 45 miljoni euroni küündiv aastapalk, millelt tuleb siiski veel maha arvestada maksud.

Nüüd jääb vaid ootama jääda, kuidas otsustab PSG ülipika puuga maailma kalleimaks jalgpalluriks tehtud brasiillast enda mängijana tutvustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles