Britid eufooriasse viinud Farah: pidin tegema korraliku sisekaemuse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah on nüüd kuuekordne maailmameister ning üks šanss tiitlisaaki kasvatada on tal veel.
Mo Farah on nüüd kuuekordne maailmameister ning üks šanss tiitlisaaki kasvatada on tal veel. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Londoni MMi esimese kuldmedali teenis kohalike kergejõustikufännide ebajumal Mo Farah, kes triumfeeris 10 000 meetri distantsil vaatamata kahele võistluse lõpufaasis kannatatud koperdamisele. Lõpuks edestas britt lähimat konkurenti, Ugandast pärit Joshua Cheptegeid, 0,43 sekundiga.

«Tänane õhtu oli väga eriline. Tüübid andsid mulle lahingu ja endast kõik,» rääkis karjääri kuuenda MM-kulla võitnud Farah. Mehe lõppaeg 26.49,51 oli vaid kolm sekundit kehvem tema isiklikust rekordist, aga sellegi poolest kimbutasid konkurendid ala pikaaegset valitsejat korralikult. «Oli minu karjääri üks raskemaid jookse ja kui oli veel 1600 meetrit minna, pidin tegema korraliku sisekaemuse. Mõtlesin: «Ära lase vahel kasvada, valva iga liigutust ja püsi tugevana.» Et viimase ringi eel mulle jalg taha pandi, tegi elu keeruliseks, aga pidin end vaimselt tugevana hoidma ja sisestama, et ma ei näinud seda vaeva ju niisama.»

Lõpuks suutis Farah isikliku rekordi jooksnud Cheptegeid alistada vähem kui poole sekundiga. Pronksi võitis Paul Kipngetich Tanui Keeniast ajaga 26.50,60.

Londoni MM on Farahi karjääri viimane tippvõistlus staadionijooksus – edaspidi keskendub mees maratonidele. Seega on tal jäänud Londoni olümpiastaadionil pidada veel kaks jooksu – 5000 meetri distantsi eelring on järgmise nädala kolmapäeval, finaal täpselt nädala pärast laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles